zaterdag, 30. juni 2007 - 18:27

Roze zaterdag trekt 47.000 bezoekers

Bergen op Zoom

De laatste zaterdag van juni is in Nederland in het algemeen: Roze Zaterdag, een jaarlijks openlijk en landelijk treffen van de homoseksuele gemeenschap. De festiviteiten wordne ieder jaar in ene andere stad gehouden en dit jaar was de beurt aan Bergen op Zoom. De parade trok maar liefst 47.000 bezoekers. 15 homo-militaieren liepen in de parade mee vergezeld door staatssecretaris Van der Knaap en twee generaals.

Door mee te lopen in Roze Zaterdag willen homoseksuelen tonen dat ze trots zijn op hun levensstijl. Daarenboven zijn er elk jaar politici aanwezig of worden de aanwezigen toegesproken door bestuurders, bekende 'homo's' en 'hetero's'.

Bezoekers van de Roze Zaterdag konden in Bergen op Zoom genieten van tal van activiteiten, naast de oecumenische viering, de traditionele parade en infomarkt was er ook een cultureel programma in de stadsschouwburg de Maagd. Een bijzonder onderdeel was de stadsbrede expositie met werk van de internationaal bekende fotograaf Erwin Olaf. Ter gelegenheid van het 60-jarige COC maakte hij een fotoserie met als thema '60 jaar liefde'. Dit werk op fotodoeken in op diverse etalages in het centrum van Bergen op Zoom te zien.
Provincie:
Tag(s):