maandag, 19. november 2007 - 20:32

RTL gaat inbrekers volgen

Amsterdam

Je hoopt het nooit mee te maken: slachtoffer zijn van een inbraak en beroofd worden van waardevolle persoonlijke bezittingen. Maar vroeg of laat, direct of indirect krijgen veel mensen hier wel mee te maken. In het nieuwe RTL 5-programma ‘Inbrekers’, dat op zondag 25 november begint, worden meerdere politiekorpsen in Nederland gevolgd zodra een inbraak de meldkamer bereikt.

De camera’s registreren de werkzaamheden van de politie tijdens hun zoektocht naar dadersporen. ‘Inbrekers’ vertelt de verhalen van particulieren die net hebben ontdekt dat hun huis het doelwit is geweest van inbrekers en ondernemers die bij binnenkomst in hun bedrijfspand een chaos aantroffen.

Soms wordt de politie pas opgeroepen bij thuiskomst van een weekendje weg, een andere keer zijn de insluipers nog maar net vertrokken. Naast gedupeerden waarbij net is ingebroken, worden ook de politie en andere deskundigen aan het woord gelaten. Zij weten immers uit ervaring welke impact een inbraak kan hebben op de bewoner, op welke manier huizen en bedrijfspanden kunnen worden beschermd tegen insluipers en hoe je een inbraak het best kunt voorkomen.

In ‘Inbrekers’ wordt ook aandacht besteed aan het forensisch onderzoek. Hoe gaat een sporenonderzoek in z’n werk en welke sporen vormen een aanknopingspunt op weg naar de daders? Wat gebeurt er met gestolen goederen? En welke methoden hanteert de politie om dieven in de kraag te vatten? Zo maakt de kijker kennis met de zogenaamde lokmethode, waarin een inbraak expres wordt uitgelokt.

Bovendien voorziet het programma de kijker van waardevolle tips. Hoe kun je de woning het best beveiligen; waar kun je terecht voor slachtofferhulp en waar moet je op letten als je op vakantie gaat? Het wordt allemaal duidelijk in ‘Inbrekers’.

Vanaf zondag 25 november, tussen 19.00 uur en 19.30 uur bij RTL 5.
Categorie:
Tag(s):