zondag, 14. oktober 2007 - 17:00

Ruim 35.000 bezoekers op Landelijke Politiedag

Drachten

Ruim 35.000 bezoekers hebben zaterdag de Landelijke Politiedag in Drachten bezocht. De dag werd georganiseerd door de korpsen van Fryslân, Groningen, Drenthe, en de Koninklijke Marechaussee.

Projectleider commissaris Piet Janse kijkt tevreden op de dag terug: “Het was een zeer geslaagde dag die in het teken stond van werving en selectie. Ruim 60 bezoekers hebben een kort sollicitatiegesprek gevoerd voor een baan bij de politie, 45 daarvan zijn kansrijk. Zij kunnen eventueel verder in de procedure. Aan 250 andere bezoekers is uitleg gegeven over het werken bij de politie.� De drie noordelijke korpsen hebben voor volgend jaar circa 100 nieuwe mensen nodig.

Niet alleen het wervingsplein trok veel bezoekers. Publiekstrekkers waren verder natuurlijk de politiepaarden en politiehonden. Ook de demonstraties van de Mobiele Eenheid waren populair evenals de hoogwerkers van de Groningse politie. Op de pleinen op het gebied van werving, justitie, recherche, toezicht en crisis stonden tientallen kraampjes. Op het justitieplein maakte het toneelstuk van de Friese theatergroep Tryater, met als thema huiselijk geweld, Rake klappen, veel indruk. Meer dan 2500 kinderen hebben de speurtocht gedaan, waarna zij met een politiepet huiswaarts konden keren.

De politie had deze dag alles onder controle, behalve het weer. Het was ’s ochtends mistig, waardoor de vier geplande helikopters niet konden landen. ’s Middags zou nog een helikopter komen, maar deze moest in de provincie Groningen worden ingezet bij een zogenaamde prio 1 melding en die inzet is natuurlijk belangrijker dan de inzet op de Landelijke Politiedag.
Provincie:
Tag(s):