dinsdag, 6. november 2007 - 18:07

Ruim 40 gele kaarten uitgedeeld tijdens verkeersproject

In de eerste week van het project Subjectieve Verkeersonveiligheid in Graetheide hebben 41 personen een gele kaart uitgereikt gekregen. Veel overtreders gaven aan bekend te zijn met het verkeersproject.

Tijdens de eerste week van het project in Zuid-Limburg is gebleken dat de snelheid regelmatig overtreden wordt. De snelheidslimiet in Graetheide ligt op 30 km/u. De handhavers noteerden de overtredingen voor de snelheid in de bebouwde kom, waarbij de hoogst gemeten snelheid 54 km/u was. Ook werden snelheidsovertreders op kenteken bekeurd door een radarauto. Deze stond vrijdagmorgen een tweetal uren tijdens de spits en zag 266 passerende voertuigen, waarvan er 26 te hard reden.

Uit gesprekken met weggebruikers bij staandehoudingen blijkt dat de meesten weten dat de politie met een project bezig is. De leden van het Verkeershand-havingsteam van de politie Limburg Zuid hebben ervaren dat de inwoners van Graetheide blij zijn met de politieaandacht voor hun probleem. Zij merken al direct verbetering in de situatie. De snelheid gaat al omlaag en het verkeersbeeld is al een stuk rustiger, aldus de inwoners. Het lijkt erop alsof automobilisten Graetheide al mijden vanwege de politiecontroles.

Het project is opgedeeld in een aantal fasen. Na de eerste zes weken zal een tussen meting gehouden worden, waarna opnieuw een periode van zes weken handhaving volgt. Een volgende meting moet uitwijzen wat de effecten van de controle zijn en afhankelijk daarvan volgt de aanpak voor de rest van het project. Uiteindelijk zal het project afgesloten worden met een enquête onder de aanwonenden van de doorgaande weg. Dan zal duidelijk worden wat het resultaat van het project is. Nadat het TSV het project heeft afgesloten, zal de controle van het verkeer worden overgedragen aan de basiseenheid Sittard - Born, die de handhaving overneemt.
Provincie:
Tag(s):