woensdag, 19. september 2007 - 17:21

Ruim 40 zieke dieren aangetroffen in verwaarloosde woning

Simpelveld

Naar aanleiding van meerdere meldingen van de dierenbescherming over verwaarloosde honden en katten die zich in een woning op de Kloosterstraat in Simpelveld zouden bevinden, is de politie dinsdagmiddag samen met de dierenbescherming en de gemeente in dit pand gaan kijken.

Wat daar werd aantroffen, had zowel de politie als de dierenbescherming nog maar zelden meegemaakt. Zevenendertig katten en vijf honden werden ziek in een verwaarloosd onderkomen aangetroffen. De dieren zaten in hun eigen uitwerpselen en sommigen hadden al jaren geen daglicht meer gezien. Muizen en ratten liepen over de vensterbanken en in het hele huis werden tientallen vuilniszakken vol met afval aangetroffen. In overleg met de gemeente is besloten het pand te sluiten en in zijn geheel te ontsmetten.

De bewoners hebben een proces-verbaal gekregen ter zake overtreding van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. De eigenaars hebben intussen tijdelijk onderdak gevonden bij familie en samen met de gemeente wordt gezocht naar een nieuw onderkomen.

De GGD-arts voor infectie en virussen besloot dat het pand moet worden ontsmet. De dieren zijn door de dierenambulance overgebracht naar het asiel.
Provincie:
Tag(s):