donderdag, 12. juli 2007 - 19:47

Ruim 42.000 inschrijvingen voor Vierdaagse

Nijmegen

Voor de 91ste Nijmeegse Vierdaagse hebben zich dit jaar 42.270 wandelaars ingeschreven. Dat zijn er zo’n 6.000 minder dan vorig jaar. Van de ingeschreven wandelaars komen er 6.143 uit het buitenland. In totaal lopen er dit jaar 4.591 militairen, zo meldt de organisatie van het wandelevenement vandaag.

Deelnemers van 63 verschillende nationaliteiten hebben zich voor de Vierdaagse ingeschreven. De oudste deelnemer is een 90-jarige man uit Israël, de jongste is 11 jaar oud. Het Nijmeegse wandelevenement begint dinsdag 17 juli.

Bij de editie van vorig jaar kwamen twee wandelaars om het leven tijdens de eerste wandeldag wegens de zware weersomstandigheden. Stichting DE 4DAAGSE heeft daarom dit jaar meer deskundigheid in huis gehaald op specifieke kennisterreinen als meteorologie, inspanningsfysiologie, sportpsychologie en crisiscommunicatie. De inschakeling van de deskundigen heeft ook geleid tot uitbreiding van het draaiboek weerextremen. Dat voorziet dagelijks tweemaal in een weeranalyse en een vooruitblik op de komende wandeldag, waarmee de marsleiding tijdig de eventueel noodzakelijke maatregelen kan nemen.
Provincie:
Tag(s):