zondag, 8. juli 2007 - 10:41

Ruim twintig auto's in vlammen op door brandstichting

Zevenbergen

Afgelopen nacht hebben onbekenden in de Noord-Brabantse plaats Zevenbergen 23 auto’s in brand gestoken. Het betrof auto’s die geparkeerd stonden in de Langenoordstraat, de Donk, Kreitenborg, Bouwensland, Geerland en de Okkerlaak.

In alle gevallen hebben de auto’s aanzienlijke schade opgelopen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft zijn handen vol gehad en heeft vier voertuigen ingezet. Er is duidelijk sprake van brandstichting, aldus een woordvoerder van de politie.

Alle voertuigen zijn door de politie weggesleept en worden op sporen onderzocht door de technische recherche van de politie. De politie zal vandaag starten met een buurtonderzoek. Naar aanleiding van een aantal eerdere brandstichtingen was de politie enkele weken geleden gestart met een rechercheonderzoek. Dit resulteerde onder andere in extra politiesurveillance in de wijk Zevenbergen-West. Ook de brandweer was extra alert en had een verhoogde inzet. De gemeente en de politie nemen de zaak zeer hoog op.
Provincie:
Tag(s):