woensdag, 25. april 2007 - 8:36

Ruimere openingstijden gemeentehuis Heerhugowaard

Heerhugowaard

De openingstijden van het gemeentehuis in Heerhugowaard worden verruimd. Het gemeentehuis van Heerhugowaard gaat per dinsdag 1 mei 2007 open van maandag tot en met donderdag 10.00-17.00 uur en vrijdag 10.00-20.00 uur.

De gemeente gaat ’s ochtends een uur later open en blijft 's middags een uur langer open. Ook is het gemeentehuis op vrijdagmiddag open. De avondopenstelling verschuift van de donderdag naar de vrijdagavond.
De nieuwe openingstijden zijn afgestemd op de wensen van de inwoners. Bovendien sluit de vrijdagavond aan bij de openingstijden van de bibliotheek en de koopavond in Middenwaard.

Op deze wijze wil de gemeente haar dienstverlening verder verbeteren en het voor de inwoners eenvoudiger maken om werk, privé en een bezoek aan het gemeentehuis te combineren

De nieuwe openingstijden worden per 1 mei 2007:
Maandag 10.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 17.00 uur
Woensdag 10.00 tot 17.00 uur
Donderdag 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 20.00 uur (van 17.00-20.00 uur zijn alleen Burgerzaken en Publiekszaken open)

Verder zijn de receptie en het Telefonisch Informatie Punt al vanaf 09.00 uur open. En de gemeentelijke website natuurlijk 24 uur per dag worden geraadpleegd.

Al eerder hebben inwoners gevraagd om ruimere openingstijden en dat was voor de gemeente reden om dit nader te onderzoeken. Via een enquête onder een representatieve groep uit de bevolking is gevraagd naar de gewenste openingstijden. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat inwoners graag zagen dat het gemeentehuis 's middags langer open was, ook vrijdagmiddag geopend was en er minimaal een avondopenstelling was (liefst donderdag of vrijdag). Hieraan wordt dus nu tegemoet gekomen.

Om de kosten enigszins beperkt te houden gaat de gemeente 's ochtends een uur later open. Bovendien gaven de inwoners aan niet veel behoefte te hebben aan het feit dat de gemeente voor 10.00 uur open was.

Evaluatie
Overigens worden deze nieuwe openingstijden na een half jaar en een jaar geëvalueerd. Bekeken wordt of inderdaad de tevredenheid is toegenomen, hoeveel mensen op welke tijden naar het gemeentehuis komen en wat de ervaringen zijn van de gemeentelijke medewerkers. Ook wordt dan bekeken of openstelling op zaterdag nog nodig is.
Provincie:
Tag(s):