donderdag, 4. oktober 2007 - 16:03

Ruwbouw bibliotheek Almere één dag open voor publiek

Almere

Meyer en van Schootens bibliotheek in aanbouw in Almere Stad staat centraal op een presentatie van architektuurcentrum CASLa. Op zaterdag 6 oktober kunnen belangstellenden met de instelling kennismaken met hulp van een virtuele en fysieke rondleiding door de ruwbouw. Ook kunnen ze luisteren naar lezingen over de bouw en inrichting door aannemer Heijmans en Concrete Architectural Associates.

De bibliotheek ligt in het door het O.M.A. ontworpen nieuwe stadshart. De punt van het gebouw die grenst aan het Stadhuisplein is de ingang van de bibliotheek. Het gebouw maakt deel uit van een winkel, kantoor en wooncomplex (tien winkels, 10.475 m2 bibliotheek, 2530 m2 kantoorruimte
en 30 appartementen. De kantoren kunnen in een later stadium gebruikt worden als uitbreiding van de bibliotheek.
De bouw is gestart in de zomer van 2005 en de oplevering van het totale complex stond gepland voor deze herfst. Het bouwproces heeft echter bij elkaar een jaar vertraging opgelopen doordat de bouw tot drie keer was stilgelegd. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de winkels al wel in november open.
De nieuwe bibliotheek gaat uit van een nieuwe vorm van service, het
'winkelconcept'. Daarbij komt de nadruk te liggen op frontale presentatie en display. Klanten moeten gaan ervaren dat de bibliotheek goed aansluit op hun verschillende leesinteresses. Dit concept is grotendeels de verdienste van Concrete uit Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):