dinsdag, 18. september 2007 - 16:30

Ruzie op straat mondt uit in mishandeling

Landsmeer

De politie heeft een 49-jarige Amsterdammer maandag 17 september aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige Landsmeerder. De Landsmeerder kwam naar het politiebureau en legde de situatie uit.

Hij reed met zijn bestelbusje op maandagmiddag over de van Beekstraat in de richting van de Burgemeester Postweg toen hij op wegwerkzaamheden stuitte. Er was door de wegwerkers een hekwerk opgetrokken en een ruimte overgelaten voor het verkeer.

De Landsmeerder dacht echter dat die ruimte te krap was en uitte zijn bezorgdheid richting de wegwerkers. Hierop zou de 49-jarige Amsterdammer het hekwerk hebben opgepakt en tegen de buitenspiegel hebben geslagen en aan de autodeur hebben getrokken. De man parkeerde vervolgens zijn auto om naar het politiebureau te gaan.

Maar op dat moment kwam de wegwerker eraan met een afzettingsbord in zijn handen dat hij uit een betonvoet had getrokken. Zonder iets te zeggen zou hij daarmee in de richting van het hoofd van de Landsmeerder hebben geslagen. Die kon de klap afweren, maar raakte wel gewond aan zijn pols en rechterschouder.

Hierna liep het slachtoffer naar het dichtbijgelegen politiebureau en deed aangifte. De politie hield vervolgens de wegwerker aan. Hij verklaarde dat juist de automobilist agressief was en dat hij niet had geslagen. Er is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):