dinsdag, 17. juli 2007 - 9:53

Sail by Vlaardingen

Vlaardingen

De Shipmate Classic Yacht Regatta, het tweejaarlijkse zeilevenement voor klassieke scherpe jachten, beleeft dit jaar de 10e editie. Gedurende 4 dagen, van 26 tot en met 29 juli, zijn de schepen te bewonderen in Hellevoetsluis en op het Haringvliet. Voor de eerste keer in haar bestaan is het evenement te gast in Vlaardingen. Op 24 juli doen een dertigtal deelnemers de Vlaardingse haven aan tijdens de Sail by Vlaardingen.

Hoofdsponsor Shipmate Vlaggen uit Vlaardingen en de gemeente zijn er trots op één van de aanbrengtochten voor de Shipmate Classic Yacht Regatta te kunnen organiseren vanuit Vlaardingen. Onder de naam Sail by Vlaardingen doen de schepen op dinsdag 24 juli de Vlaardingse haven aan.

Vanaf 14.00 uur verzamelen de schepen zich in de Buitenhaven waarna, na een vlootschouw voor de boulevard van Vlaardingen, de Oude Haven wordt binnengevaren. Tijdens het ‘Concours d’Elegance Vlaardingen’, wat vanaf 17.00 uur zal plaatsvinden, zal de deelnemer met het mooiste schip of de opvallendste presentatie als winnaar worden aangewezen door een jury die onder andere bestaat uit de burgemeester van Vlaardingen Tjerk Bruinsma, wethouder Cees Oosterom, voorzitter Stichting Dutch Classic Yacht Regatta Peter Kruitwagen, directeur Visserijmuseum Erik Boelen en directeur Shipmate Vlaggen Martin Thurmer.

Het hele schouwspel is vanaf 15.00 uur te volgen vanaf de diverse kades rondom de Buitenhaven en de Oude Haven. Rond 19.00 uur zal, na een woord van welkom door de burgemeester, door wethouder Cees Oosterom ook de winnaar van het ‘Concours d’Elegance Vlaardingen’ bekendgemaakt worden. Woensdag 25 juli vertrekt de vloot in de loop van de ochtend richting Hellevoetsluis om te gaan deelnemen aan de wedstrijden, op het Haringvliet, die 26 juli van start gaan.
Provincie:
Tag(s):