dinsdag, 18. september 2007 - 19:10

Samen met Robert Schumacher BQ-test doen

Het Beauty & Food Inspiratie Plaza in hal 2 besteed aandacht aan de relatie tussen uiterlijk en voeding. Beautyfood is geen hype maar een trend. In Japan, de Verenigde Staten, Engeland en ook Frankrijk wordt beautyfood steeds populairder. In Japan gaat men zelfs zo ver dat schoonheidscrèmes naast het koelschap met beautyfood producten staan. In Nederland komt het verschijnsel langzaam van de grond. Met name onder senioren lijkt beautyfood een hit te worden. De cosmetica- en voedingsindustrie zal steeds meer gaan samenwerken en elkaar ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe cosmetische voedingsproducten.

De bekende cosmetische arts Robert Schumacher heeft samen met de firma Yaghua in Helmond een aantal beauty food producten ontwikkeld onder de merknaam Perfect Age: voedingsmiddelen die het verouderingsproces tegengaan en de uiterlijke schoonheid vergroten.

Op zondag 16 september zal Robert Schumacher de hele dag in het Beauty &! Food Inspiratie Plaza in hal 2 aanwezig zijn om samen met belangstellenden de BQ-test te doen. Wat is de BQ-test?

Mooi zijn heeft te maken met gezichts- en lichaamsverzorging, maar ook met gezond eten. Als je gezond eet, zal ook je huid er beter uit zien, wordt je haar sterker en glanzender en krijg je stevige gladde nagels. Een ander belangrijk voordeel van gezond eten is dat je hierdoor beter in je vel zit. Eet je gezond, dan voel je je goed en straal je dit ook uit. Hoe weet je nu zeker of je het optimale uit je voeding haalt?

De BQ-test berekent ieders persoonlijke Beauty Quotient (BQ). De score geeft aan hoe bewust iemand bezig is met schoonheid van binnenuit. Robert Schumacher doet deze test samen met iedereen die wil weten of zij op de goede weg is. Afhankelijk van de uitkomsten geeft hij tips hoe je je persoonlijke BQ kunt verhogen.Tijdens de beurs zal hij ook informatie over zijn cosmetische voedingsproducten verstrekken.

Daarnaast zullen in dit Beauty & Food Inspiratie Plaza een aantal studenten food design van de HAS Den Bosch demonstraties en presentaties verzorgen waarin de relatie tussen beauty en voeding wordt gelegd.
Categorie:
Tag(s):