maandag, 3. december 2007 - 19:12

Samenwerken aan bijzondere Brabantse platteland

Sint-Michielsgestel

De gemeenten Sint-Michielsgestel, Maasdonk en ’s-Hertogenbosch slaan de handen ineen om het typische Brabantse landschap en de plattelandseconomie te behouden en versterken. Daarom willen zij particuliere grondeigenaren en agrarische ondernemers die zich actief willen inzetten voor de kwaliteit van het buitengebied ondersteunen. Op donderdag 6 december is de startbijeenkomst om gezamenlijk tot een plan voor het gebied te komen.

Op basis van het gebiedsprogramma kan de grondeigenaar een subsidie krijgen voor landschappelijke verbeteringen. Bijvoorbeeld voor het aanplanten van een elzensingel, houtwallen, een bloemrijke rand langs akkers of door het onderhouden van knotbomen.

De Provincie Noord-Brabant heeft voor deze initiatieven het Groen Blauw Stimuleringskader in het leven geroepen. Alle gemeenten in Noord-Brabant hebben de mogelijkheid om zich bij de regeling aan te sluiten. De regeling is bedoeld voor agrarische ondernemers en grondeigenaren in landschappelijk waardevolle gebieden, die oog hebben voor het landschap, de ontwikkeling van natuur en de recreatieve mogelijkheden. De provincie verstrekt straks de helft van de subsidie en gemeenten de andere helft.
Provincie:
Tag(s):