dinsdag, 26. juni 2007 - 14:22

Samenwerking voor combinatieproject bekrachtigd

Groningen

Wethouders de Vries en Van Schie waren namens de gemeente Groningen aanwezig bij de officiële bijeenkomst waar de GSV, SKSG, NOVO en de Stichting IN het combinatieproject Chopinlaan/Sweelincklaan bekrachtigen. Wethouder De Vries onthulde samen met een aantal kinderen de maquette en wethouder Van Schie hield een korte toespraak.

Op de locatie aan de Sweelincklaan/Chopinlaan in het zuiden van de stad komen een school, koopappartementen, een dagopvang en zorgappartementen van stichting NOVO en een kinderopvang van SKSG Kinderopvang. De concrete plannen hiervoor worden de komende maanden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de school eind 2009 opengaat. De huidige school van de GSV wordt vervangen door nieuwbouw en het gebouw van de dagbesteding van NOVO wordt gerenoveerd.

NOVO en de GSV hebben behoefte aan verbetering van de huidige, verouderde huisvesting op de locatie. SKSG Kinderopvang wil er graag een dependance vestigen. Door toevoeging van de functie wonen, is uitzicht ontstaan op een haalbaar plan. Door krachten te bundelen en samenwerking te zoeken wordt het op deze manier mogelijk om ieders doelen te realiseren.
Provincie:
Tag(s):