vrijdag, 29. juni 2007 - 15:17

Samira dit bericht staat er al!!!!!!Oplichter doet zich als priester voor

Amsterdam

Donderdagmiddag 28 juni rond kwart over twee werd een man slachtoffer van een oplichter met een zakdoek en een verhaal over goede doelen. De oplichter deed zich voor als priester die namens zijn overleden broer veel geld aan een goed doel wilde overmaken. Het slachtoffer raakte enige duizenden euro’s kwijt door deze oplichting. Vorige week raakte een ander slachtoffer op het Museumplein door dezelfde truc enkele honderden euro’s kwijt.

Werkwijze van de oplichter: Hij gaat gekleed in een net pak, spreekt Engels en doet zich voor als priester. De oplichter spreekt willekeurig mensen aan die net een winkel verlaten. In zijn verhaal vertelt hij dat zijn overleden broer een erfenis heeft achtergelaten met de opdracht veel geld aan goede doelen te schenken. Aan zijn slachtoffers vraagt hij of zij een goed doel weten.

Nadat er een naam van een goed doel is gegeven toont de oplichter een stapel bankbiljetten die in een zakdoek zitten. Vervolgens is het de bedoeling dat de slachtoffers geld opnemen om ook hun goede intentie te tonen en geld aan een goed doel geven. De slachtoffers nemen geld op bij de bank of geldautomaat en stoppen hun geld bij het geld van de oplichter in de zakdoek.

Dan maakt deze een paar bewegingen met de zakdoek en overhandigt deze aan de slachtoffers met het verzoek om het geld naar het goede doel over te maken. Omdat de “priester� weggaat om te bidden en zijn overleden broer gaat vertellen dat zijn geld in goede handen is, is zijn verzoek om een uurtje te wachten met het openen van de zakdoek.

Als de slachtoffers de zakdoek uiteindelijk openen zitten er slechts stukjes krant in en het geld is verdwenen. Kortom de “priester�blijkt een oplichter die kennelijk met een goocheltruc het geld achterover drukt. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):