maandag, 21. mei 2007 - 9:12

'Schat verborgen op landgoed Vrouwenhof'

Roosendaal

Is er op landgoed Vrouwenhof nu echt een schat begraven? En waar zou die dan liggen? Een filmcrew heeft vorig jaar op het Vrouwenhof opnames gemaakt voor het programma Kwaaie Tongen, waarin Brabantse roddels en legendes onder de loep worden genomen. Elke stad of dorp heeft
mysterieuze verhalen. Geruchten waarvan niemand weet waar de waarheid ophoudt en de fantasie begint. De eeuwenoude geruchten over een verborgen schat op het Roosendaalse Vrouwenhof vormen de aanleiding voor een tweetal afleveringen in deze reeks. Ze worden deze week uitgezonden.

In 1934 nodigde de zaakwaarnemer van de eigenaar van Het Vrouwenhof een wichelroedeloper uit om op het landgoed te komen zoeken naar een schat. De wichelroedeloper deed een paar opzienbarende ontdekkingen…
Ruim zeventig jaar later gaat Kwaaie Tongen-presentatrice Eva opnieuw op onderzoek uit.

Zo bezocht ze onder meer de tentoonstelling ‘Verborgen Schatten op het Vrouwenhof’ op het Roosendaalse gemeentearchief, sprak ze met verschillende deskundigen en zette ze een graafmachine in om het landgoed eens flink uit te spitten.

Of ze echt een schat heeft gevonden, wordt op woensdag 23 en woensdag 30 mei duidelijk, als de twee afleveringen van Kwaaie Tongen worden uitgezonden op Omroep Brabant TV.
Provincie:
Tag(s):