zondag, 14. oktober 2007 - 22:23

Schilderen á La Van Gogh tijdens Oktober Kindermaand

Nieuw Amsterdam

Schilderen in de stijl van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh dat kon zondag tijdens het project OktoberKindermaand in het Van Gogh huis in Nieuw Amsterdam. Vijftien kinderen tussen de vier en twaalf jaar waren naar het Van Goghhuis afgereisd om een portret te schilderen zoals Van Gogh dit ook vaak deed. Maar ook voor een stilleven zoals de wereldberoemde zonnebloemen, daar draaiden de kinderen hun hand niet voor om.

OktoberKindermaand is een provinciaal project. Het is in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met instellingen als musea, theaters en andere kunst- en cultuurinstellingen in Drenthe. Op de zondagen in oktober organiseren ongeveer tachtig organisaties speciale activiteiten voor het jonge publiek. De activiteiten die georganiseerd worden zijn zo divers dat er voor ieder kind wel een aantrekkelijke zondag in het verschiet ligt.

OktobermaandKindermaand loopt nog op de zondagen 21 en 28 oktober. Het programmaboekje is verkrijgbaar bij de VVV, recreatieondernemers en bibliotheken in Drenthe. De website www.kindermaand.nl meldt ook het volledige programma.
Provincie:
Tag(s):