vrijdag, 22. juni 2007 - 20:48

Schilderij van kinderen op Amstelveense vuilniswagen

Amstelveen

Donderdag 21 juni heeft loco-burgemeester Yeter Tan op basisschool de Westwijzer een bijzondere vuilniswagen onthuld. Op de vuilniswagen staat een afbeelding van het schilderij dat een aantal leerlingen speciaal voor een kunstproject in Bovenkerk Oost gemaakt heeft.

Het schilderij met daarop pinguïns en ijsberen is gekozen omdat de ballon met daarop het nummer van het schilderij terug gevonden is in Dreisen in Duitsland. Door maar liefst 460 kilometer af te leggen werd de ballon gekroond tot absolute winnaar.

De ballonnenwedstrijd maakte onderdeel uit van de onthulling van het 195 strekkende me-ter kunstwerk dat uit 79 afzonderlijke schilderijen bestaat. Zo’n 700 leerlingen van basis-school de Westwijzer, het ROC (richting Art & Design), de kinderafdeling van het Cobra museum, leden van toneelvereniging TOBO, het Harmonieorkest en bewoners van Boven-kerk hebben, onder leiding van kunstenaar Hari Beganovic, aan het kunstwerk meegeschil-derd.

Het kunstwerk dat op bouwhekken werd bevestigd is op initiatief van de gemeente Amstel-veen, Woongroep Holland en St. Lodewijk tot stand gekomen. De drie partijen willen hier-mee Bovenkerk Oost een vrolijk aanzien geven. Momenteel vind hier een omvangrijk stadsvernieuwingsproject plaats, waarbij in totaal ruim 360 woningen worden gesloopt en waar bijna evenveel woningen weer voor in de plaats komen.
Provincie:
Tag(s):