vrijdag, 12. oktober 2007 - 16:31

Scholier en directeur van school gewond bij steekpartij

Rotterdam

De politie heeft vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd. Hij wordt verdacht van een steekpartij vrijdagochtend, waarbij een adjunct-directeur en een scholier van een school in Rotterdam-West gewond raakten.

De 51-jarige vrouw liep rond elf uur met een aantal leerlingen over de Spanjaardstraat toen zij door de jongen werden benaderd. Er ontstond een steekpartij waarbij een 15-jarige leerling gewond raakte.
De vrouw kwam tussen beiden en raakte eveneens gewond. Beiden liepen verwondingen op aan onder meer gezicht en armen. Ambulancepersoneel bracht hen naar een ziekenhuis.

Politiemensen van het district West stelden direct na de melding met diverse eenheden een uitgebreid onderzoek in. Dit resulteerde in de arrestatie van de 15-jarige verdachte. Hij is overgebracht naar een politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

De recherche is bezig met een onderzoek naar de exacte achtergronden van de steekpartij. De vermoedelijke aanleiding is een onenigheid in een eerder stadium tussen de verdachte en de gewonde scholier.

Leerlingen die getuige waren van het incident en ouders, zijn op school opgevangen en krijgen slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):