dinsdag, 18. september 2007 - 19:10

Scholieren krijgen alcohol clinic

Groningen

Het Noorderpoort College in Groningen heeft de primeur en presenteert in samenwerking met de gemeente Groningen, Regiopolitie Groningen en het Zero Alcomobilisme Trial Projectbureau clinics ‘Veilig Uitgaan = Veilig thuiskomen’

Rijden onder invloed (alcomobilisme) vormt landelijk nog altijd een ernstige bedreiging voor de verkeersveiligheid. De cijfers liegen er ook niet om. Bijna een kwart van alle verkeersdoden en gewonden is direct gevolg van alcomobilisme. Van de circa 200 verkeersslachtoffers per jaar door alcohol is een kwart jonger dan 24 jaar.

De clinic ‘Veilig uitgaan = Veilig thuiskomen’ is opgezet om de kwetsbare doelgroep voor te bereiden op de mogelijke risico’s en gevaren om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe de jeugd denkt over het huidige uitgaansklimaat. De clinic richt zich op het tijdig signaleren van rijden onder invloed op de fiets, brommer, scooter en de auto. Ook het omgaan met agressie en asociaal gedrag door overmatig alcohol- en drugsgebruik in het uitgaansleven komen aan bod.

Jeugdagenten van Regiopolitie Groningen geven tijdens de bijeenkomsten voorlichting. Zo zullen zij ondermeer uitleg geven over de wettelijke regels omtrent alcoholgebruik in het verkeer en tijdens het uitgaan. Zo komt ook de nieuwe 0.2 promille regeling voor jeugdige weggebruikers aan bod.
Provincie:
Tag(s):