donderdag, 6. september 2007 - 13:08

Scholieren van 5 basisscholen Zuidhorn fietsen op school

Zuidhorn

Leerlingenteams 5 basisscholen in de gemeente Zuidhorn fietsen in de Week van de Vooruitgang (16 t/m 22 september) – net als voorgaande jaren - niet naar school maar op hometrainers in de school. Vorig jaar heeft de gemeente Zuidhorn deze actie georganiseerd in het kader van de Week van de Vooruit­gang. Vanwege het grote succes is besloten deze actie dit jaar weer te doen.

Ook de gemeente Zuidhorn wil haar bijdrage leveren aan verbetering van het milieu. Dat doet zij door de fietsactie van de basisscholen te faciliteren, maar ook door eigen inzet. Ter inspiratie krijgen ambtenaren en raadsleden van de gemeente Zuidhorn in de Week van de Vooruitgang de kans de documentaire An Inconvenient Truth van Al Gore te bekijken. Na afloop van de film wordt gediscus­sieerd over mogelijke maatregelen die de gemeente kan nemen om energie te besparen en daarmee een beter milieu te bevorderen en een bijdrage te leveren aan de klimaatproblematiek.

Ook aan de fietsactie voor de basisscholen zijn prijzen verbonden. De 3 basisscholen met het hoogste aantal gefietste kilometers ontvangen een prijs. De school met de eerste prijs krijgt ook weer de wisselbeker. De deelnemende leerlingen van deze school krijgen een leuke attentie. De prijzen wor­den op donderdag 4 oktober (onder voorbehoud) uitgereikt door wethouder Oomkes. Wethouder De Vries begint maandag 17 september om 9.00 uur de fietswedstrijd op de basisschool ’t Kompas in Noordhorn.
Provincie:
Tag(s):