donderdag, 17. mei 2007 - 10:15

Scholieren zien mogelijkheden in ‘Blinde Vlek’

Hoogeveen

Heeft Hoogeveen een dierentuin? Nee! Heeft Hoogeveen een attractiepark? Nee! Heeft Hoogeveen dan een jaarlijks festival dat duizenden mensen trekt? Nee! Wat heeft Hoogeveen dan wél op het gebied van recreatieve en toeristische mogelijkheden? “Te weinig� is hieruit de conclusie. Het is dan natuurlijk logisch dat hier een oplossing voor moet komen. En dat is nou precies waar een aantal leerlingen van De Groene Driehoek zich mee bezig gaan houden.

7 Leerlingen uit 5 VWO van de RSG Wolfsbos locatie De Groene Driehoek gaan zich een jaar lang, tijdens de lessen M&O (Management & Organisatie), bezig houden met de vraag: “Wat willen jongeren in Hoogeveen op het gebied van recreatie en toerisme?�. Het uiteindelijke doel is om een oplossing te vinden voor de zogenaamde “Blinde Vlek� in Hoogeveen. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met de Gemeente Hoogeveen. En dat is voor het eerst dat leerlingen en de gemeente zo dicht samenwerken. Op woensdag 16 mei was de officiële opening van het ambitieuze project: “Blinde Vlek� door de wethouder van recreatie & toerisme Smid.

De samenwerking tussen de Gemeente Hoogeveen en de leerlingen is natuurlijk erg leerzaam voor beiden. Zo zal de Gemeente Hoogeveen jongeren beter kunnen betrekken binnen hun beleidsvorming en gaan de leerlingen juist meer leren over het tot stand komen van dit beleid. “Hoogeveen moet gezelliger worden,� aldus de wethouder. En dit is een uitspraak waar de leerlingen zich volledig in kunnen vinden. Het is de bedoeling dat in April 2008 het eindproduct klaar is. Hoe dit eruit gaat zien is nu nog niet duidelijk, dit is namelijk afhankelijk van de onderzoeksresultaten. Een paar mogelijke eindproducten zijn het schrijven van een rapport over wat er moet veranderen volgens de jeugd, het maken van een film of misschien wel het organiseren van een eigen festival! Hier zijn de leerlingen volledig vrij in. Mochten mensen nu spontaan ideeën krijgen over wat er nou absoluut mist in Hoogeveen, aarzel dan niet en stuur een mail met uw idee naar pomo@wolfsbos.nl.
Provincie:
Tag(s):