maandag, 25. juni 2007 - 16:51

School op de Berg en De Kinderhof winnen groener schoolplein

Amersfoort

Maandagochtend 25 juni werden tijdens een ontbijt de prijswinnaars bekendgemaakt van de prijsvraag, waarbij scholen werd gevraagd een plan in te dienen om de omgeving van de school of het schoolplein nog mooier, aantrekkelijker en vooral groener te maken. De basisscholen School op de Berg en De Kinderhof wonnen beiden € 5.000 om hun plannen te kunnen uitvoeren.

Bij het Centrum van Natuur- en Milieu Educatie reikte wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer/Openbare Ruimte) twee grote cheques uit aan de leerlingen. De scholen kunnen met het gewonnen geldbedrag hun plannen uitvoeren. Samen met vakambtenaren kunnen zij kijken hoe zij hun plan het beste kunnen realiseren. Basisschool School op de Berg gaat de totale omgeving van de school aanpakken. Zij hebben daarvoor allerlei kleine deelplannen gepresenteerd. Basisschool De Kinderhof gaat het stenen schoolplein omvormen tot plein met veel meer groen.

De prijsvraag werd uitgeschreven omdat Amersfoort dit jaar de Groenste Stad van Nederland is. De gouden bekroning van € 5.000 die Amersfoort won met deze titel, is ingezet als hoofdprijs. Daarnaast stelde de gemeente Amersfoort ook uit eigen budget € 5.000 beschikbaar. De internationale jury van de Entente Florale Europe 2007 zag de plannen vorige week tijdens hun bezoek aan Amersfoort. De jury was enthousiast over de betrokkenheid van de scholen bij hun groene omgeving.
Provincie:
Tag(s):