maandag, 24. september 2007 - 14:13

Schoolpleinen in Hengelo 's-avonds en 's-nachts verboden gebied

Hengelo

De schoolpleinen in Hengelo zijn vanaf nu niet meer openbaar toegankelijk tussen 22.00 uur en 07.00 uur. Dat is in nauw overleg met schoolbesturen, politie en jongerenwerk besloten. ‘Zo wordt de kans op overlast verkleind’, stelt de gemeente.

De gemeente Hengelo is, in samenwerking met partners als de politie, het jongerenwerk en scholen al jaren druk om het vandalisme en de vernielingen op schoolpleinen aan te pakken. Ondanks deze inspanningen worden er door vandalen toch met regelmaat dingen vernield, zoals dakbekleding, glas en hekken. Ook wordt er graffity gespoten.

Frustratie
Meestal worden de pleinen en de aanwezige speelvoorzieningen goed gebruikt, maar af en toe veroorzaken jongeren overlast en vernielingen op schoolpleinen. Dat gebeurt vaak ’s avonds en ’s nachts. Dan is er namelijk minder toezicht.

Het kost de gemeenschap veel geld om deze vernielingen te herstellen. Ook levert het grote frustraties op bij de scholen, de omwonenden en de kinderen en jongeren die wel goed gebruik maken van de pleinen.

Politie treedt op
Om de kosten en de frustratie van dit vandalisme tegen te gaan, worden er borden geplaatst bij de schoolpleinen. Op deze borden staan gebruiksregels en gebruikstijden waar bezoekers van het plein zich aan moeten houden. Van 22.00 uur tot 0.700 uur zijn de pleinen verboden toegang voor onbevoegden en kan de politie ingrijpen wanneer deze regels overtreden worden.
Provincie:
Tag(s):