vrijdag, 3. augustus 2007 - 12:36

Schoonmaakactie; 350 aanvragen U-pas versnippert

Utrecht

Afgelopen week zijn een paar honderd aanvragen voor een U-pas per ongeluk in de papierversnipperaar terechtgekomen. Het waren formulieren van Utrechters die voor het eerst een U-pas hebben aangevraagd. Wiens aanvraag is vernietigd, is onbekend. Daarom vraagt de gemeente inwoners van Utrecht, die tussen 16 mei en 24 juli jl. voor het eerst een aanvraag hebben gedaan, dat opnieuw te doen. Het U-pasbureau zal met extra inzet van mensen Utrechters alsnog zo snel mogelijk van dienst zijn.

Tijdens een schoonmaakactie is een stapel aanvragen voor een U-pas per ongeluk in de papierversnipperaar beland. Het betreft formulieren van inwoners van Utrecht die voor het eerst een aanvraag deden voor een U-pas in de periode tussen 16 mei en 24 juli.

Ook de adresgegevens zijn verloren gegaan, waardoor de gemeente deze aanvragers niet persoonlijk kan benaderen. Aanvragen uit de regio Utrecht waren al in behandeling genomen. De U-pas wordt in de regel na indiening van de aanvraag na ongeveer 8 weken verstrekt. Door de flinke toename van het aantal aanvragen was al enige achterstand ontstaan in de verwerking.
Provincie:
Tag(s):