maandag, 15. oktober 2007 - 12:32

Schoonveegactie Rembrandtplein

Amsterdam

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober heeft de politie het Rembrandtplein schoongeveegd nadat een grote menigte zich tegen agenten keerde. De politie moest ingrijpen nadat groepen uitgaanspubliek slaags waren geraakt.

Bij de politieactie werden een politiehond en ruiters ingezet. Ook werd een aantal charges uitgevoerd om de opdringerige meute te verwijderen. Twee mensen en een agent raakten lichtgewond.

Rond halfvijf in de ochtend van zondag 14 oktober werd de politie om assistentie gevraagd toen een bezoeker van een horecagelegenheid naar buiten kwam met een steekwond in zijn arm. Een agent ontfermde zich over het slachtoffer die een slagaderlijke bloeding had opgelopen tijdens een schermutseling in een dancing. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld.

Op en rond het Rembrandtplein gingen vervolgens verschillende mensen met elkaar op de vuist. Toen agenten de kemphanen wilden scheiden keerde de menigte zich tegen hen. Daarbij werd met glazen naar de dienders gegooid. Onmiddellijk werd besloten het Rembrandtplein schoon te vegen. Politieruiters, hondengeleiders en agenten met lange wapenstok moesten er aan te pas komen om de orde te herstellen.
Provincie:
Tag(s):