donderdag, 18. oktober 2007 - 19:25

Schrappen 'slurptax' postitief voor kampeerders

Utrecht

Het schrappen van belastingmaatregelen (slurptax / roettax) voor kampeerauto's door staatssecretaris De Jager van Financiën heeft een positieve uitwerking op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2007 die momenteel in Utrecht in volle gang is. Brancheorganisaties BOVAG, KCI en de Consumentenclub voor Kampeerauto's (NCK) kunnen de tijd gebruiken om kampeerauto's aan te passen aan de strenge emissie-eisen.

De branchepartijen zijn uiterst verheugd over de kordate handelswijze van De Jager en wuiven de staatssecretaris alle lof toe. Het besluit kwam daags voor aanvang van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De Jager toont daarmee realisme en bewijst oog te hebben voor de belangen van de kampeerder en de branche, reageren de organisaties unaniem.

Op de beurs is de belangstelling voor kampeerauto's duidelijk waarneembaar. Het aantal bezoekers was al op de eerste dag beduidend hoger dan vorig jaar. Ruim een kwart van de beursoppervlakte is voor kampeerauto's ingeruimd. De verkopen van kampeerauto's vertonen het hele jaar al stijgende cijfers, maakte brancheorganisatie KCI onlangs bekend. September was een absolute piekmaand met een toename van maar liefst 37%. De aanbieders van kampeerauto's op de beurs constateren dat de vraag sterk toeneemt sinds het besluit van De Jager in het nieuws kwam.
Categorie:
Tag(s):