maandag, 15. oktober 2007 - 19:55

Schuur vermoedelijk door brandstichting in vlammen opgegaan

Purmerend

De politie stelt een onderzoek in naar vermoedelijke brandstichting op de Touwslagerstraat in Purmerend in de nacht van zondag 14 oktober op maandag 15 oktober. Een schuur, die tegen de woning aangebouwd was, stond in brand. Bewoners probeerden tevergeefs de brand te blussen. Een gasfles in de schuur ontplofte en een steekvlam zette vervolgens de dakkapel van de woning in brand.

Een buurvrouw was rond 03.30 uur gewekt door een brandlucht en wist de buren wakker te krijgen. De bewoners brachten hun drie kinderen van zes, vier en bijna twee jaar oud, in veiligheid. De politie heeft uit voorzorg een viertal woningen in de nabijheid ontruimd. De bewoners werden bij één van de buren opgevangen.

Kort voor de brand werden door een getuige stemmen gehoord van jongeren. De brand is vermoedelijk begonnen in een container met papier die tegen de schuur aan stond. Ook op de Geersstraat werd een brandende container aangetroffen. De woning raakte door de brand zwaar beschadigd en de schuur is geheel verdwenen. De containers zijn door de politie meegenomen om te worden onderzocht op sporen.
Het onderzoek loopt.
Provincie:
Tag(s):