donderdag, 19. juli 2007 - 9:54

SEAT opent nieuw Prototype-centrum in Martorell

Leusden

SEAT heeft deze week op officiële wijze haar nieuwe Prototype Ontwikkelingscentrum (Prototype Development Centre - PDC) geopend, gevestigd bij de SEAT-productiefaciliteit in Martorell. Het PDC biedt werk aan in totaal 300 technische en proces-ingenieurs.

Een groot aantal hoogwaardigheidbekleders uit de Spaanse regio woonde samen met diverse SEAT-executives de officiële openingsceremonie van het nieuwe ontwikkelings-centrum in Martorell bij.

Het PDC wordt gezien als één van de meest innovatieve ontwikkelingscentra in Spanje en binnen de Volkswagen Groep. Het centrum vormt het ware ‘technologische hart’ van SEAT. Het is voor het eerst dat SEAT de activiteiten voor de ontwikkeling van prototypen in zowel visuele als tastbare stadia onder één dak verenigt. Daardoor is de onderneming in staat aanzienlijke besparingen te realiseren en een kortere ontwikkelingstijd voor nieuwe modellen te bewerkstelligen. Tot nu toe heeft SEAT gedurende de afgelopen boekjaren tien miljoen euro geïnvesteerd in de bouw en uitrusting van het ontwikkelingscentrum.

In het 17.000 vierkante meter grote PDC verenigt SEAT onder andere alle processen voor het ontwikkelen van virtuele prototypen, datacontrolemodellen en voorproductieauto’s. Ook meetkundige activiteiten, assemblagemogelijkheden, productiviteitanalyses, de verbetering en digitalisering van productieprocessen én virtuele ergonomie zijn in het nieuwe Prototype Ontwikkelingscentrum van SEAT in Martorell ondergebracht.

“Het PDC geeft duidelijk blijk van SEAT’s toewijding en betrokkenheid op het gebied van innovatie & ontwikkeling en het streven van de onderneming om in Spanje en Catalunya hooggekwalificeerde banen te creëren,� verklaarde Ramón Paredes, Vice-President Human Resources. “Bovendien benadrukken we hiermee het belang van een vooraanstaande positie op het gebied van innovatie voor de ontwikkeling van toekomstige modellen met een hoogtechnologische meerwaarde, bedoeld voor internationale markten.�
Categorie:
Tag(s):