donderdag, 28. juni 2007 - 15:33

Self service grens op Schiphol

Schiphol

Reizigers kunnen voortaan sneller de grens passeren. Amsterdam Airport Schiphol en de Koninklijke Marechaussee beproeven tot eind november 2007 een systeem dat dit mogelijk moet maken. Met dit ´Self service Grens´ systeem scannen reizigers hun eigen paspoort.

De proef moet aantonen of het systeem technisch betrouwbaar is. Daarnaast wordt onderzocht hoe gebruiksvriendelijk deze wijze van grenspassage is. Het experiment is onderdeel van een innovatief programma om meer passagiers de grens te laten passeren, zonder langere wachtrijen. In dit kader introduceerde Schiphol eerder samen met KLM ‘Self service Check-in’ en ‘Self service Transfer’.

De proef wordt gehouden bij de grensdoorgang in Vertrekhal 2. Deelname is op vrijwillige basis en kan alleen met een Europees reisdocument en een Nederlandse nationale identiteitskaart. Passagiers moeten via een zuil hun foto en persoonlijke gegevens uit het identiteitsbewijs aanbieden.

Tijdens de proefperiode moet het paspoort ook nog worden getoond bij de balie van de Koninklijke Marechaussee. Afhankelijk van de proefresultaten komt de ‘Self service Grens’ ook op andere locaties op Schiphol.
Provincie:
Tag(s):