dinsdag, 2. oktober 2007 - 9:46

September was aan de koele kant

De Bilt

Een iets te koele maand met gemiddeld over het land de normale hoeveelheid regen en zon. Dat is de balans van de afgelopen septembermaand. Het wisselvallige weer dat de afgelopen zomer kenmerkte, hield ook deze maand aan.

Dankzij de langdurige regen in het weekeinde van 30 september in het noorden is Lauwersoog met een maandsom van 132 mm het natste weerstation geworden. Vooral de westelijke provincies en het noorden waren nat met op een groot aantal plaatsen meer dan 100 mm. Gemiddeld over het land bood september met 81 mm vrijwel de normale hoeveelheid neerslag. Het zuidoosten was met slechts 43 mm in Eindhoven aanzienlijk minder nat.

De zon scheen gemiddeld over het land 131 uur tegen 136 uur als langjarig gemiddelde maar landelijk waren de verschillen groot. De kustgebieden waren met zelfs 150 uur zon in Vlissingen het zonnigst, terwijl het midden van het land lokaal niet aan 110 uur zon kwam.

Verder was september gemiddeld iets aan de koele kant. In De Bilt kwam de gemiddelde temperatuur uit op 13,8 graden tegen 14,2 graden als normale waarde. Het verloop van de temperatuur was nogal gelijkmatig: opvallend warme of koele periodes en grote uitschieters kende deze maand niet.
Provincie:
Tag(s):