donderdag, 4. oktober 2007 - 16:06

Serie woninginbraken opgelost met aanhouding Roermondenaar

Roermond

De politie heeft eind september een 34-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van meerdere woninginbraken. Met de aanhouding verwacht de politie dat ze diverse woninginbraken in Roermond heeft opgelost die begin dit jaar zijn gepleegd, zo meldt de politie Limburg-Noord vandaag.

Bij zes woninginbraken die in de periode van januari t/m maart dit jaar in Roermond plaatsvonden trof de politie dna-sporen aan. De politie wist die sporen te achterhalen dankzij het project ‘Scoren met Sporen’. In dit project doen diverse speciaal opgeleide gepensioneerden en vrijwilligers technisch onderzoek bij woning- en bedrijfsinbraken in de districten Roermond en Weert. Doel van dit project is om het oplossingspercentage van woning- en bedrijfsinbraken te verhogen.

De man uit Roermond wordt verdacht van inbraken in woningen aan de Pastoor Ramakersstraat, Elmpterweg, Kasteel Daelenbroeckstraat, Zandbergstraat, Venloseweg en de Heuvel. Bij de inbraken werden diverse fotocamera’s, sieraden, een mobiele telefoon, een laptop en geld ontvreemd. De dna-sporen werden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en leidden tot de verdachte. De man werd aangehouden en heeft inmiddels enkele woninginbraken bekend.

Vrijdag 28 september is de verdachte voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Hij is voor verder onderzoek in bewaring gesteld. De verdachte was in september van dit jaar al veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf in verband met diverse inbraken in Roermond.
Provincie:
Tag(s):