dinsdag, 7. augustus 2007 - 16:47

Serie woninginbraken opgelost na aanhoudingen

Ulestraten

Met de aanhouding van vier inwoners van Ulestraten en een uit Heerlen, heeft de districtsrecherche van Maastricht een twaalftal inbraken opgelost. Twee inbrekers werden begin juli aangehouden zo meldt de politie vandaag.

Een 21-jarige man uit Ulestraten en een 16-jarige inwoner van Munstergeleen werden aangehouden bij een inbraak in een auto in Hulsberg. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat het tweetal ook verantwoordelijk was voor 11 woninginbraken, die in de periode van november 2006 tot juli 2007 voornamelijk in Ulestraten werden gepleegd. Ook kwam naar voren dat drie inwoners van Ulestraten van 21, 28 en 35 jaar de helers waren van gestolen goederen, zoals laptops, gereedschap, computers en geld.

Slechts een enkel stuk van deze gestolen goederen heeft de politie terug gevonden. Het merendeel daarvan blijkt te zijn doorverkocht.

De twee mannen die de inbraken pleegden zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie. De 21-jarige zit nog steeds in voorlopige hechtenis, omdat hij bij de autokraak in Hulsberg geweld gebruikte tegen een politieman (in vrije tijd) die hem overliep. De 16-jarige heeft huisarrest gekregen.

De helers zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):