dinsdag, 4. september 2007 - 7:25

Servé Kuijer nieuwe directeur bij TV-Limburg

Sittard

TV Limburg heeft Servé Kuijer (61) per 1 september aangesteld als algemeen directeur. Kuijer, woonachtig in Heerlen, zal de commerciële regionale omroep de komende periode leiden in haar nieuwe fase, die in het teken staat van een verdere groei van de zender.

TV Limburg is uitermate verheugd met de komst van Servé Kuijer, die een zeer ruime ervaring heeft als bestuurder en bekend staat als een ware ‘peoplemanager’. Hij vervulde diverse bestuurlijke en managementfuncties bij onder andere het Academisch Ziekenhuis Maastricht, het bedrijfsleven (onder andere Océ) en de overheid. De nieuwe directeur werkt zelf ook actief aan de ontwikkeling van de voetbalsport in Limburg, vooral als initiatiefnemer van de DSM Voetbalacademie Limburg en als voorzitter van voetbalclub Roda JC.

De samenwerking met Kuijer, die op parttime basis bij TV Limburg aan de slag gaat, geldt in principe tot en met 1 januari 2008. Het is echter niet uitgesloten dat de overeenkomst na die tijd wordt verlengd.

“Ik voel me op en top Limburger�, zegt Kuijer bij zijn presentatie als nieuwe directeur. “Ik heb op diverse plekken in onze provincie gewerkt en ken de verschillende culturen binnen Limburg. Ik denk dat ik in alle 109 dialecten die Limburg rijk is, kan meepraten. TV Limburg is een zender die zich heel sterk identificeert met de Limburgse cultuur en daarom passen TV Limburg en Servé Kuijer perfect bij elkaar.�

De komst van Serve Kuijer valt samen met de nieuwe fase die TV ingaat. De honderd procent commerciële omroep bestaat pas 3,5 jaar en groeit nog steeds. Inmiddels zijn er ongeveer 50 fte’s bij TV Limburg werkzaam. “Ik ken de zender als een belangrijke speler in het Limburgse medialandschap. De mensen die er werken zijn uitermate enthousiast en goed in hun vak. Dat vind ik een prachtige basis om te werken aan een verdere groei van de omroep. Samen met de medewerkers gaan we deze zender nog beter maken.�
Provincie:
Tag(s):