donderdag, 11. oktober 2007 - 17:36

Servicegebouw Zilvermeer wordt ‘vandalismeproof’

Groningen

Het college van B&W wil het servicegebouw aan het Zilvermeer aanpakken. Het servicegebouw is zeer vandalismegevoelig. Extra toezicht van de politie heeft niet geleid tot een afname van de vernielingen. Daarom plaatst de gemeente, in overleg met de architect, een hekwerk rondom het gebouw en wordt extra verlichting aangebracht. De aanpassingen moeten vandalisme voorkomen en de exploitatiemogelijkheden vergroten.

In 2005 is aan het Zilvermeer in het Recreatiegebied Kardinge een servicegebouw gerealiseerd. Het gebouw voorziet in de behoefte van een douche- en toiletvoorziening. Daarnaast is er een uitgiftepunt van eten en drinken. Voor het laatste is de horecawet van toepassing. Om aan de gestelde eisen te voldoen moeten er enkele aanpassingen komen. De horeca wordt door een particuliere cateraar geëxploiteerd.

Het servicegebouw blijkt zeer vandalismegevoelig te zijn. Dat levert de gemeente enerzijds hoge herstelkosten op, maar ook kunnen bezoekers door de vernielingen regelmatig geen gebruik maken van de toilet- en douchevoorzieningen.

Het college vraagt daarom de raad een bedrag van €215.000,- beschikbaar te stellen om het servicegebouw Zilvermeer te herstellen, vandalismeproof te maken en te verbouwen.
Provincie:
Tag(s):