maandag, 30. juli 2007 - 11:35

Servische schutter opgepakt

Apeldoorn

De politie heeft maandagochtend om 09.35 uur in de bossen van Flevoland, de 57-jarige Jovica Trajkovic opgepakt. Dit maakt de politie Noord- en Oost-Gelderland bekend.

Rond acht uur vanochtend is de politie gebeld door een oplettende getuige die meende de man herkend te hebben naar aanleiding van de eerder getoonde beelden. Daarop is direct tot actie overgegaan en werd door de politie gezien dat op de door de getuige aangewezen plaats een man liep die aan het signalement bleek te voldoen.

Bij het zien van de politie dook de man een greppel in en vluchtte een bosperceel in. Het bosperceel werd vervolgens afgezet waarna een zoekactie werd ingesteld. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet. De zoekactie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man, omstreeks kwart voort tien vanochtend.

Bij de man is ook een vuurwapen aangetroffen. De man heeft zich bij zijn aanhouding niet verzet en bleef ongedeerd. Om elk toeval uit te sluiten is door de politie nauwkeurig onderzoek gedaan naar de identiteit van de vanochtend aangehouden man. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van vingerafdrukken.

De man wordt verdacht van poging moord. Mocht dit niet tot een veroordeling leiden, dan wordt hem poging tot doodslag of tenslotte poging zware mishandeling verweten op de rechercheur. Hij wordt in verzekering gesteld en zal donderdag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De verdachte stond wel geregistreerd als ongewenste vreemdeling maar er werd niet actief naar hem gezocht, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):