woensdag, 16. mei 2007 - 8:09

Shiva vertrekt uit Apeldoorn

Apeldoorn

De grote hindoegod Shiva vertrekt uit Apeldoorn. Samen met een hele collectie beelden van hindoegoden gaat Shiva terug naar het Rijksmuseum in Amsterdam.Het beroemde beeld van de dansende Shiva was de afgelopen jaren een grote trekpleister in CODA Museum.

Dit weekeinde is in het CODA Museum de laatste gelegenheid om dit beeld te zien tot de heropening van het Rijksmuseum in 2010. Samen met de dansende Shiva keren ook andere godenbeelden en een collectie schitterende Indiase sieraden terug naar Amsterdam. Om het afscheid van Shiva niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseert het museum zondagmiddag een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling Aziatische kunst.

Hun rondleiders brengen de beelden ‘tot leven’ met bijzondere verhalen en verrassende details over de hindoegoden. Deze rondleiding is zondag om 14.00 uur. Deelname is gratis, u betaalt alleen voor de toegang tot het CODA Museum.

U vindt het CODA Museum aan de Vosselmanstraat in het centrum van Apeldoorn. Zaterdag zijn ze geopend van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):