zaterdag, 7. juli 2007 - 14:13

Sidderende slang zet buurt op z'n kop

Amstelhoek

Een sidderende slang heeft zaterdagmiddag het oh zo rustige Amstelhoek, gelegen langs de Amstel, binnen een paar tellen op z’n kop gezet. Een bewoonster aan de Bruinlaan zat heerlijk in haar tuin, toen plots een grote grijze slang haar in de ogen keek.

Zij twijfelde geen moment pakte een emmer en plaatste deze over het reptiel. Direct waarschuwde zij de buurvrouw, die op haar beurt de dierenambulance inschakelde. Deze was snel ter plaatse. Met behulp van flink wat improviseren wisten zij de slang in een veilige plastic 'tupperware' bak te plaatsen.

Ook voor de dierenambulance was het een raadsel om wat voor soort slang het ging. Omdat het nieuws in zo’n kleine gemeenschap snel de ronde gaat, stond binnen de kortste tijd de halve Amstelhoek op de lippen van de dierenambulance. Gelukkig maar, want een van de inwoners was een kenner. Al snel werd duidelijk dat het om een rattenslang ging. Een onschuldig reptiel welke in Nederland vaak thuis in terrariums wordt gehouden. Het dier komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar kan met deze temperatuur ook in ons land goed buiten overleven.

Nadat de hele buurt de slang een aai over de kop had gegeven, werd hij door de dierenambulance overgebracht naar een speciaal opvangtehuis voor reptielen.

Vermoedelijk is het dier ontsnapt of door de vakantieperikelen in de natuur uitgezet.
Provincie:
Tag(s):