woensdag, 31. oktober 2007 - 12:27

SIDN lanceert zuiver numerieke .nl-domeinnamen

Arnhem

SIDN, de .nl registry, lanceert eind januari 2008 zuiver numerieke .nl-domeinnamen. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan (bv. 1234.nl), of uit cijfers met een koppelteken (bv. 12-34.nl). Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseert SIDN een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. Zij kunnen zich tijdens deze sunrise-periode inschrijven op numerieke .nl-domeinnamen die een direct verband houden met hun recht.

Op de SIDN website www.sidn.nl/numeriek staat vanaf vandaag alle informatie rondom de sunrise gepubliceerd. Er wordt duidelijk uitgelegd aan welke voorwaarden de numerieke domeinnamen moeten voldoen, hoe de sunrise-procedure werkt en op welk recht een inschrijving kan worden gebaseerd. Er is gekozen voor introductie via een sunrise-procedure om het onterecht registreren van domeinnamen, oftewel 'domeinkaping, zoveel mogelijk te voorkomen.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "Met de introductie van numerieke domeinnamen volgen we een advies op uit het Domeinnaamdebat 2006. De aanvragen kunnen -net zoals alle .nl-domeinnamen- alleen via een bij SIDN geregistreerde deelnemer worden ingediend. We verwachten de hele sunrise-procedure in januari 2008 af te ronden, waarna iedereen een numerieke .nl-domeinnaam kan aanvragen. Dus dan kan je bijvoorbeeld je telefoonnummer of geboortedatum als domeinnaam gebruiken!"

Meer info
Categorie:
Tag(s):