donderdag, 11. oktober 2007 - 16:39

SIM beste ondernemersvereniging van Nederland

Maastricht

De Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) is gekozen tot De Beste Ondernemersvereniging van Nederland 2007. De vereniging kreeg vandaag de titel uitgereikt tijdens het Bedrijventerrein Congres in Ede. De jury heeft vooral veel respect voor de concrete en duurzame resultaten die de SIM bereikte. Volgens de jury vervult de SIM een ware voorbeeldrol op nationaal niveau.

Organisator van de verkiezing is het vakblad Bedrijventerrein. Het vakblad stelde een representatieve vakjury samen die een top vijf van genomineerden selecteerde uit een longlist van 29 ondernemersverenigingen. De andere vier genomineerden waren: de Verenigde Bedrijfskring Almere (VBA), de Vereniging Parkmanagement Bargermeer (VPB) uit Emmen, de Ondernemersvereniging Ekkersrijt (OVE) uit Son en Breugel en de Coöperatie Medel uit Tiel.

Volgens het juryrapport is de SIM een schoolvoorbeeld van een ondernemersvereniging die concrete, en grote resultaten boekte door effectief samen te werken met onder meer de gemeente en brandweer. Een goed voorbeeld is het calamiteitenplan dat op initiatief van de SIM werd ontwikkeld. Dat kon enkel door een breed gedragen samenwerking met alle betrokken partijen: de bedrijven en ondernemers, maar ook de gemeente, de brandweer, politie en omwonenden van het bedrijventerrein. Het is die samenwerking met de gemeente waarin de SIM duidelijk uitblinkt. Daarbij versterken de activiteiten van de SIM de economische en sociale infrastructuur, en kent de vereniging hierover een heldere communicatie.

Volgens Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur van het vakblad Bedrijventerrein, dient de verkiezing van de Beste Ondernemersvereniging een maatschappelijk belang. ‘Bedrijventerreinen staan vaak in een negatief daglicht. De SIM laat zien dat ondernemers een sleutelrol kunnen spelen in het oplossen van de problemen.’
Provincie:
Tag(s):