zondag, 14. oktober 2007 - 20:52

Singoei wint opnieuw Marathon Eindhoven

Eindhoven

De Keniaan Philip Singoei heeft zondag de Eindhovense Marathon gewonnen met een parcoursrecordtijd van 02:07.57. Tweede in de looprace werd Keniaan Paul Biwott en de derde plek was voor keniaan Joseph Ngeny Kiprotich.

Singoei ging eigenlijk voor de snellere tijd van 02.06, maar kon dat niet alleen voor elkaar krijgen. Zijn haas (een persoon die tijdens een wedstrijd vooropgaat om het tempo te bepalen, zonder zelf te willen winnen, red) Charles Koech, was de enige die mee kon in de wedstrijd maar staakte volgens de afspraak op de helft. Daarna stond Singoei er alleen voor omdat ook zijn landgenoten al eerder het tempo eruit haalden.

Wel brak hij zijn winnende tijd van 02.08 vorig jaar. Singoei kreeg het voor elkaar om zijn concurrenten te reduceren naar twee. Twee tempoversnellingen tussen het 30 en 35 km-punt waren genoeg om eerst Rotich af te schudden en daarna Kiprotich.

Beste Nederlander en Beneluxkampioen werd de Tilburger Greg van Hest. Hij liep een tijd van 02:21.14 en kwam daarmee op een 15e plek. Van Hest zei tijdens de persconferentie dat hij enorm last had van zijn bovenbeen en verloor daardoor zeker vijf minuten.

Bij de vrouwen werd de Keniaanse Lydia Kurgat in 02:39.27 de beste. Haar landgenote Tabitha Kibet nam de tweede plek voor haar rekening. De Nederlandse Nadja Wijenberg moest na dertig kilometer geblesseerd afhaken.
Provincie:
Tag(s):