maandag, 19. november 2007 - 17:41

Sinterklaas ontvangt kinderen in zijn Kasteel

Helmond

Sinterklaas heeft zijn residentie in Helmond betrokken. In Het Kasteel van Sinterklaas konden de kinderen na even in de rij te hebben gestaan een glimp opvangen van de kindervriend.

Eerst mochten ze een kijkje nemen op de "Pietenzolder", waar de zwarte pieten overdag slapen. Als het nacht is, gaan ze het dak op. Daarna mochten ze door naar de keuken om zelf samen met de pieten pepernoten te maken. Ook de schatkamer, waar alle cadeautjes worden ingepakt werd niet overgeslagen. Nadat de kinderen door de pieten waren rondgeleid was het dan toch echt tijd om de goedheiligman te ontmoeten.

Vol verwachting liepen de kinderen de werkkamer in van de Sint. Sint Nicolaas nodigde de kinderen ook uit in zijn slaapkamer in het Kasteel. Daar vroeg hij ook of de kinderen wel goed hun tanden poetste, want dat is heel belangrijk na het snoepen.

Van heinde en verre komen kinderen naar Helmond om de Sint te ontmoeten voor hij s'nachts over de daken langs komt. Volgens de organisatie komen er kinderen helemaal uit het noorden en zelfs vanuit Duitsland en Zwitserland komen de kleinsten een glimp van de Sint opvangen.
Provincie:
Tag(s):