woensdag, 24. oktober 2007 - 8:58

SIOD houdt verdachten aan in Pijnacker en Den Haag

De SIOD heeft dinsdag in het kader van een opsporingsonderzoek twee personen aangehouden die worden verdacht van tewerkstelling van illegaal in Nederland verblijvende personen.

De aanhoudingen vonden plaats voorafgaand aan het doorzoeken van twee woningen en een kassencomplex in de gemeente Pijnacker en een woning in de gemeente Den Haag. De SIOD werd geassisteerd door de vreemdelingenpolitie Haaglanden en de Arbeidsinspectie, en stuitte op zeven illegaal in Nederland verblijvende personen.

De SIOD richt haar onderzoek met name op een verdachte uit Pijnacker. Deze persoon heeft een aantal kassen in eigendom of pacht en stelt daar vermoedelijk illegaal verblijvende personen tewerk. Naast valsheid in geschrifte wordt deze persoon verdacht dat hij uit winstbejag behulpzaam was bij het verschaffen van illegaal verblijf in Nederland. Ook een illegale werknemer die als voorman coördineert bij de tewerkstelling van andere illegale werknemers wordt van dit feit verdacht. Het onderzoek volgt uit een onderzoek naar mensensmokkel door de Koninklijke Marechaussee Apeldoorn en eerder onderzoek van de SIOD.

De hoofdverdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):