woensdag, 9. mei 2007 - 11:49

Sittard-Geleen onderzoekt mogelijkheden voor poppodium

Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen heeft voldoende potentie voor een middelgroot poppodium en doorgroei naar een groot poppodium is mogelijk. Dat is de belangrijkste conclusie uit de haalbaarheidsstudie door bureau Signo&S in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen. De gemeente heeft besloten de mogelijkheden verder te verkennen en daarbij te onderzoeken of er een poppodium kan komen in de stad.

Verantwoordelijk wethouder Berry van Rijswijk is blij met deze eerste aanzet: ‘Sittard-Geleen heeft bijna 100.000 inwoners. Bij een stad van die omvang hoort een rijke infrastructuur en een levendig klimaat voor popmuziek. Met een nieuw poppodium trekken we jaarlijks zo'n 35.000-60.000 bezoekers. Dat is een impuls voor bestaande locaties en voor de hele stad plus westelijke mijnstreek.’

Voor het creëren van een geleidelijke groei naar een levendig en rijk popklimaat is het zaak zo veel mogelijk bestaande faciliteiten te benutten. In dat verband noemen de onderzoekers de Rabozaal van de stadsschouwburg (800 bezoekers). In de doorgroei naar een A+podium is ook nog behoefte aan een locatie voor 1.500 bezoekers. Daarin is een aantal opties verkend, maar niet onderzocht.
Provincie:
Tag(s):