vrijdag, 15. juni 2007 - 7:01

Situatie stabiliseert zich na noodweer in Hoogeveen

Hoogeveen

Sinds middernacht zijn de grootste problemen opgelost en stabiliseert zich de situatie zich in Hoogeveen. De doorgaande wegen zijn vrijgemaakt en de meldingen over kapotte gasleidingen zijn verholpen. Er is veel schade, bijvoorbeeld aan drie flats aan het Haagje, de Willemskade en de Meteorenlaan. In Nieuweroord is een huis ingestort. De schade lijkt in de miljoenen te lopen.

Bij het noodweer zijn twee gewonden gevallen. Eén persoon liep rugletsel op toen een boom op een auto waaide, dat gebeurde in Nieuweroord, een ander persoon is aan de Schutstraat van het dak of balkon gevallen.

In korte tijd kwamen bij de meldkamer 120 meldingen binnen van schade, ondergelopen kelders en huizen en omgewaaide bomen binnen.

Ook kwam er in korte tijd extreem veel water naar beneden – zo’n 280 mm per uur – en de draaiwinden bereikten snelheden van 11 Beaufort. Het noodweer trok na een kwartier richting het oosten, overigens zonder schade aan te richten.

Incidenteel moesten mensen hun huis verlaten omdat het te zwaar is beschadigd, maar evacuatie op grote schaal of van grote groepen mensen is niet aan de orde.

Er zijn in totaal 70 tot 80 brandweer mensen ingezet, Hoogeveen krijgt assistentie van korpsen uit omliggende gemeenten. Verder zijn vijf politieeenheden ingezet en de marechaussee.

Op een aantal plaatsen is de elektriciteit even weggeweest, maar er hebben zich geen langdurige stroomstoringen voorgedaan.

Voor acute noodsituaties kan men bellen met de politie: 0900-8844 / 112. Voor vragen aan de gemeente (anders dan noodsituaties) kan men bellen met (0528) 291911, of info@hoogeveen.nl.
Provincie:
Tag(s):