vrijdag, 25. mei 2007 - 13:02

Slory maakt debuut in selectie Oranje

Excelsior-aanvaller Andwélé Slory is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefentrip naar Azië. Het is daarmee voor het eerst dat de aanvaller deel uitmaakt van Oranje. Mario Melchiot en Romeo Castelen zijn ook twee opvallende namen in de selectie. Beide spelers werkten ruim achttien maanden geleden voor het laatst een interland af.

Van Basten kan tijdens het 'reisje' niet beschikken over Khalid Boulahrouz, Arjen Robben en Boudewijn Zenden. Allen zijn geblesseerd. Clarence Seedorf is ook niet van de partij. De middenvelder van AC Milan en zijn vrouw verwachten binnenkort een kindje. Doelman Edwin van der Sar laat tevens verstek gaan.

De bondscoach kan nu tijdens de twee duels in Azië tegen Zuid-Korea (2 juni) en Thailand (6 juni) beschikken over de volgende speler:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Mario Melchiot (Stade Rennes).

Middenveld: Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuyt (Liverpool), Andwelé Slory (Excelsior), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).
Categorie:
Tag(s):