donderdag, 19. juli 2007 - 13:35

Sluiting gebouw vts Politie Nederland door asbestdeeltjes

Odijk

In het pand van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) in Odijk zijn asbestdeeltjes zijn aangetroffen. De directie heeft besloten om het gebouw tijdelijk te sluiten. In het gebouw aan de Zeisterweg 1 in Odijk vindt vooral ICT-dienstverlening aan de politie en andere OOV-diensten plaats. Op dit moment zijn alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding van het asbest te voorkomen.

De asbestdeeltjes werden woensdag 18 juli tijdens een onderzoek dat deel uitmaakt van een risico-inventarisatie en -evaluatie aangetroffen. Het gebouw in Odijk is in de jaren '60 gebouwd waarbij asbest veel werd gebruikt als brandwerend middel.

De ongeveer 800 personeelsleden werden na de ontdekking direct naar huis gestuurd. Deskundigen zijn bezig om de exacte risico's in kaart te brengen en waar nodig maatregelen te nemen. Op grond van de voorlopige uitkomsten heeft de directie van de vtsPN besloten het gebouw voorlopig niet te gebruiken en het personeel opgeroepen voorlopig thuis te blijven. Het is nog niet bekend hoe lang deze situatie gaat duren. Het personeel wordt vanmiddag nader geïnformeerd.

De directie van de vtsPN heeft extra maatregelen genomen om de dienstverlening zoveel mogelijk te waarborgen en het gebouw te beveiligen.
Provincie:
Tag(s):