zaterdag, 1. september 2007 - 0:53

Sluitingstijden twee coffeeshops in Terneuzen aangepast

Terneuzen

Vanaf vrijdag zijn de sluitingstijden van de twee coffeeshops in Terneuzen op vrijdag en zaterdag aangepast. Vanaf vrijdag 31 augustus, zijn de sluitingstijden van de twee coffeeshops in Terneuzen, Checkpoint en Miami, op vrijdag en zaterdag aangepast.

Voortaan zijn de shops op vrijdag en zaterdag tot maximaal 24.00 uur toegankelijk voor nieuwe klanten. Als de laatste klant vervolgens om omstreeks 01.00 uur is vertrokken, sluiten de shops de deuren.Tot op heden waren deze tijden respectievelijk 22.00 uur en 23.00 uur, maar in de praktijk bleken de huidige situatie en de drukte op vrijdag en zaterdag niet goed op elkaar aan te sluiten, wat tot gevaar van toename van illegale verkoop leidde.

Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen en de beide shopexploitanten besloten daarom in goed overleg tot deze aanpassing.De sluitingstijden betreffen overigens een experiment dat nog loopt tot januari 2008. Tot juni 2007 waren de shops tot 01.00 uur geopend. Vervolgens werden de vervroegde sluitingstijden ingevoerd, die dus nu voor de vrijdag en zaterdagavond opnieuw zijn aangepast. Op zondag tot en met donderdag zijn de shops overigens tot 22.00 uur toegankelijk voor klanten en om 23.00 uur gesloten.
Provincie:
Tag(s):