vrijdag, 28. december 2007 - 10:16

SMS-Alert zorgt voor 55 successen

Tilburg

SMS-Alert heeft landelijk op dit moment ongeveer 164.000 deelnemers. Deze deelnemers zijn verspreid over tien verschillende politieregio’s en hebben in 2007 gezamenlijk gezorgd voor 55 direct herleidbare successen.

Naast deze successen zijn er ook nog de zaken die niet of moeilijk meetbaar zijn zoals de preventieve berichten. In totaal is SMS-Alert in het afgelopen jaar 378 keer ingezet.

De afgelopen tijd maakte SMS-Alert flinke sprongen. Van een project dat klein begon in de wijk Reeshof in Tilburg, naar een project dat nu in tien regio’s actief is. De toepassingen die gebruikt worden in de regio’s variëren. De ene maakt alleen gebruik van het reguliere SMS-Alert en anderen ook van de groepsSMS toepassing.

In vier regio’s wordt SMS-Alert regiobreed ingezet, in de andere regio’s in delen van de regio. De aangesloten regio’s zijn: Midden & West Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid, Brabant Zuid-Oost, Gelderland-Zuid, Noord-Oost Gelderland, Brabant-Noord, Flevoland en KLPD.

Verwacht wordt dat in 2008 nog meer korpsen aan zullen sluiten bij SMS-Alert. In 2009 zullen naar verwachting alle korpsen in Nederland werken met SMS-Alert.
Provincie:
Tag(s):