dinsdag, 14. augustus 2007 - 11:25

Sneek dimt zijn lichten rond middernacht

Sneek

Het groot onderhoud aan de openbare verlichting in de wijken Eiland, Lemmerweg-Oost, Stadsfenne en Noorderhoek is nagenoeg afgerond. In de komende maanden wordt het groot onderhoud aan de openbare verlichting voortgezet in diverse straten in de wijken Lemmerweg-West, De Domp, Centrum Sneek en in Offingawier en Ysbrechtum.

Naast het vervangen van verouderde lichtmasten wordt op een aantal plaatsen de verlichtingstructuur iets aangepast door het verplaatsen van bestaande lichtmasten en het plaatsen van extra nieuwe lichtmasten. In woongebieden waar de rijsnelheid is verlaagd van 50 km naar 30 km per uur worden lichtmasten van 8 meter hoogte teruggebracht naar 5 meter.

Bij de vervangingen in Lemmerweg-West wordt, net zoals eerder in de Stadsfenne is gebeurd, overgeschakeld van geel licht naar nieuwe lampen met wit licht. Groot voordeel is dat deze nieuwe lampen een lager energieverbruik hebben en dimbaar zijn. Bij de lampen met geel licht was dit niet het geval, waarbij lichtmasten om 24.00 uur om en om uitgeschakeld werden. De lampen met wit licht worden om 24.00 uur gedimd naar 50% van de lichtsterkte. Met deze wijze van dimmen is gelijkmatigheid van het licht beter gewaarborgd dan met om en om uitschakelen.
Provincie:
Tag(s):